Zelf wijn maken
Maak uw eigen huiswijn.

In principe kunt u wijn maken van alle soorten fruit, bloemen of groenten die kleur en smaak afgeven. De basis is altijd 100% sap. Alleen bij bloemenwijnen zult u water moeten toevoegen. Vervolgens bepaalt u hoe hoog u het alcoholpercentage wilt hebben en of u rode, witte of roséwijn wilt maken.

Een tafelwijn bevat 10-12% alcohol. Een wat vollere wijn bevat al gauw 13%. Wilt u een dessertwijn maken dan moet deze 16-18% alcohol bevatten. Belangrijk is ook het bepalen van het s.g. van de most (sap) met behulp van een densimeter om te weten hoeveel suiker u dient toe te voegen. Het meten van de zuurgraad van de most met een blauwloogsetje is ook een belangrijk onderdeel, want een te zure wijn smaakt niet aangenaam.

> Een voorbeeld

 

En wilt u zelf wijn-bier-likeur-kaas-zuurkool-azijn-yoghurt of komboecha maken dan biedt onze webwinkel u de mogelijkheid om ons uitgebreide assortiment te bekijken en rechtstreeks te bestellen. Kunt u niet vinden wat u zoekt dan kunt u altijd contact met ons opnemen via de info-pagina of met telefoonnummer +31(0)528268097.