Vlierbessenwijn

Vlierbessenwijn (eenvoudige beginnerswijn) 5 liter, ± 12 % alc

1½ liter vlierbessensap (2 kg vlierbessen)
3    rijpe bananen
1    liter water
2    liter rode druivensap
1    kg suiker
1½ theelepel pecto-enzym
1   theelepel gistvoeding
1   zakje wijngist
eventueel ¼ theelepel sulfiet
5 liter gistingsfles, stop en waterslot

Vlierbessen van de steeltjes rissen en goed wassen. Samen met de bananen 10 min zachtjes koken in 1 liter water Dit is om het sambunigrin zuur te neutraliseren. Daarna iets af laten koelen. Dan het geheel zeven, de suiker erin oplossen en af laten koelen. Pecto-enzym, sulfiet en gistvoeding toevoegen. Alles even goed doorroeren en de most afgesloten laten staan. 

Lees verder voor  de bereiding

En wilt u zelf wijn-bier-likeur-kaas-zuurkool-azijn-yoghurt of komboecha maken dan biedt onze webwinkel u de mogelijkheid om ons uitgebreide assortiment te bekijken en rechtstreeks te bestellen. Kunt u niet vinden wat u zoekt dan kunt u altijd contact met ons opnemen via de info-pagina of met telefoonnummer +31(0)528268097.