Bramenwijn

Bramenwijn

Ingredi├źnten:

bramen – zoveel u denkt nodig te hebben
1 zakje gist voor rode wijn
3 – 6 gram gistvoedingszout op 10 liter sap
2 – 4 gram pecto-enzyme op 5 kg fruit
eventueel sulfiet 1 gram per 10 liter most
200 gram suiker per liter bramensap

Pluk rijpe bramen zoveel u denkt nodig te hebben. Was de bramen en verwijder alle slechte vruchten. Zitten er wormpjes in de vruchten zet deze dan een paar uur in licht zout water en was deze daarna twee maal. Kneus de vruchten en laat ze met de pecto-enzyme in een emmer afgedekt met een theedoek een dag staan. Voeg eventueel sulfiet toe en pers de vruchten uit. Pas zo nodig een voorklaring toe door het verkregen sap te zeven en daarna door een nat gemaakte doek. Daarna het restant van de pulp goed uitpersen.
Maak een giststarter.

Lees verder voor de bereiding

En wilt u zelf wijn-bier-likeur-kaas-zuurkool-azijn-yoghurt of komboecha maken dan biedt onze webwinkel u de mogelijkheid om ons uitgebreide assortiment te bekijken en rechtstreeks te bestellen. Kunt u niet vinden wat u zoekt dan kunt u altijd contact met ons opnemen via de info-pagina of met telefoonnummer
+31(0)528268097.